התקשרו עכשיו לקביעת ביקור בית 054-5853303
ד"ר לירון אשל ספיר - וטרינרית עד הבית
גור חדש בבית - חינוך לעשיית צרכים
מזל טוב! בן משפחה חדש הצטרף לביתכם. בשבועות הראשונים לחייו הגור רגיש ביותר למחלות רבות ולכן ההמלצה היא להשאירו בבית/בחצר הפרטית ולא לטייל עמו עד לאחר סיום מתן חיסוני הגורים.
אז כיצד בכל זאת ניתן להקנות הרגלי ניקיון והיגיינה בסיסיים? לפניכם מספר טיפים חשובים:
-
גורים אינם מסוגלים להתאפק יותר מ 2-4 שעות, לכן נדרשת סבלנות רבה מצדנו.
-
יש להגדיר עבור הגור אזור תחום הכולל מיטה, צעצועים, כלי אוכל ושתיה. באזור זה ישהה ברוב שעות היום. בנוסף, יש לייעד אזור שונה לצורך מתן צרכים, ניתן לפרוס מספר עיתונים/מרפדיות ייעודיות ולהגדיר אזור זה כאזור בו מותר לגור לתת את צרכיו. במידה וישנה גינה פרטית/חצר נקייה אפשר לייעד אותם כאזור לצורך מתן צרכים.
-
לגורים ישנה נטייה לעשות צרכים מיד כשמתעוררים מהשינה / לאחר שאכלו ארוחה טובה / לאחר פעילות גופנית. כמו כן, ניתן לעקוב וללמוד סימנים נוספים שמופיעים לפני הטלת שתן/צואה כגון רחרוח הרצפה והסתובבות במקום. בכל פעם שנדמה שלגור יש צורך במתן צרכים יש להובילו למקום המיועד לשם כך. כאשר הגור נותן את צרכיו במקום זה חשוב לשבח אותו, לצ'פר בחטיף טעים ולהרעיף מחמאות.
-
במידה וחזרנו הביתה וגילינו שהגור עשה צרכים באזור שונה מהאזור המיועד לעשיית צרכים, אסור לכעוס עליו. הגור לא יקשר בין הכעס שלנו לבין הנזקים שעשה. להפך- הוא עלול ללמוד לפחד מאתנו ולקשר את החזרה שלנו הביתה לכעס ולפחד.
-
כאשר הגור מפספס לידנו, ואנו רואים אותו נותן את צרכיו, יש לגשת אליו בשקט, להרימו ולהעבירו לאזור המיועד (רוב הגורים יפסיקו להתפנות כשמרימים אותם). במידה וממשיך את עשיית הצרכים באזור המתאים חשוב לשבחו.
-
מומלץ לנקות את מקום ה"פספוס" במים עם חומץ, או במים עם מעט סבון כלים, ובכל מקרה לא מומלץ להשתמש באקונומיקה (שמריחה קצת כמו שתן לאפם הרגיש של הכלבים). במידה ויש פספוסים במקום קבוע בבית, חשוב לנקותו היטב ובמקביל אפשר להאכיל את הגור באזור הזה, לשחק איתו שם, וכו'.
-
זיכרו: התקופה הקרובה הינה תקופה מאתגרת, אך קצרצרה... והיתרונות הרבים בגידול כלב כבן משפחה עולים על הכל!!! בהצלחה :)